O studentském překladu v Domě čtení (16.3.2022)

Ve středu 16.3.2022 od 18 hodin si studenti nederlandistiky a jejich hosté budou v Domě čtení povídat o tom, jak se připravit na dráhu překladatele a jak případně získat zkušenosti už během studia. Akci pořádáme ve spolupráci s Městskou knihovnou. Vstup zdarma. Praktické info zde.

STUDENTSKÝ PŘEKLAD – NEJEN DO ŠUPLÍKU
(Dům čtení, Ruská 1455/192, 16. března 2022, 18 hodin)

Jak se k českému čtenáři dostane kniha napsaná v nizozemštině? A jak se ke knihám a autorům píšícím v tomto jazyce dostane začínající překladatel? Co je v současné nizozemské literatuře zajímavé a jak pomoci tomu, aby bestsellery z Nizozemska či Vlámska byly atraktivní i pro český trh?
Komponovaným večerem vás provedou překladatelé budoucí – studenti nederlandistiky na Univerzitě Karlově. Představí projekt, kterým se snažili podpořit předvánoční prodej překladů z nizozemštiny a z jedné knihy vlámské autorky přitom udělali dvě, a ohledně vyhlídek nizozemské literatury v češtině vyzpovídají zkušenější pamětníky – kromě svých vyučujících třeba Blanku Juranovou, účastnici prestižního evropského projektu CELA (Connecting Emerging Literary Artists).

Úvod > Nástěnka > O studentském překladu v Domě čtení (16.3.2022)